Opis
Blender próżniowy KOHERSEN to idealne rozwiązanie dla osób, które cenią sobie pełnowartościowe i zdrowe posiłki. Przygotowywane w blenderze próżniowym zupy, sosy i napoje zachowują pełnię składników odżywczych i cennych enzymów – są zdrowsze, a dodatkowo lepiej wyglądają i smakują. Przyrządzając posiłki w próżni, w znaczącym stopniu ograniczamy możliwość rozwoju mikroorganizmów, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie. Jedzenie pozostaje świeże na dłużej, a zatem przez dłuższy czas można cieszyć się jego pełnym smakiem. Świeżość, kolor i aromat potraw na dłużej Dzięki tworzeniu optymalnego podciśnienia (80 kPa), blender chroni składniki odżywcze przed kontaktem z powietrzem oraz zachowuje ich świeży, naturalny smak i kolor. Jest to możliwe, ponieważ wraz z brakiem powietrza rozwój mikroorganizmów zostaje ograniczony, a proces fermentacji następuje wolniej, w wyniku czego jedzenie psuje się wolniej i dłużej zachowuje swoje walory. Blender-orkiestra Blender próżniowy KOHERSEN ma wiele funkcji – blenduje, miksuje, mieli oraz sieka, co czyni go niezastąpionym pomocnikiem w każdej kuchni. Dzięki niemu możesz przygotować mnóstwo różnorodnych potraw bez większego wysiłku i brudzenia wielu naczyń. (po)MOCNY silnik Blender próżniowy KOHERSEN wyposażony jest w 600W silnik, który zapewnia prędkość 20 000 obrotów na minutę. Specjalnie zaprojektowany 6-ostrzowy wirnik sprawia, że mieszanie jest dokładniejsze, a miksowane składniki uzyskują jeszcze bardziej płynną konsystencję. Ostrza wykonane zostały z wysokiej jakości stopu stali nierdzewnej. Posiłki na wynos W zestawie z Blenderem próżniowym KOHERSEN znajduje się bidon podróżny o pojemności 0,6l wykonany z Tritanu. Materiał ten charakteryzuje się wyjątkową wytrzymałością (również na wysokie temperatury), nie pochłania zapachów i nie wchodzi w reakcję z żywnością. Dzięki niemu można przygotowane napoje zabrać ze sobą w podróż, a szczelna pokrywa zapewni, że zawartość nie wyleje się w transporcie. Naczynia Kohersen zostały wykonane przy użyciu wyjątkowej, opatentowanej, koreańskiej technologii BLACK CUBE i jako jedyne posiadają oryginalną, dwustronną powierzchnię funkcyjną zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz naczynia, dodatkowo wzmocnioną niezwykle trwałą i odporną na zarysowania powłoką DIAMOND. Udoskonalona struktura plastra miodu pozwala na wyjątkowo efektywne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni użytkowej, a także zapobiega przywieraniu. Gotowanie stało się szybsze, łatwiejsze, zachowując przy tym wszelkie walory smakowe i zdrowotne. Odporne na zarysowania i odbarwienia Długotrwała, odporna na uszkodzenia powłoka DIAMOND to dodatkowe zabezpieczenie powierzchni naczynia – pomaga chronić naczynie przed zarysowaniem, nawet podczas używania ostrych przyborów kuchennych, na przykład szpatułek, czy szorstkich gąbek do mycia. Niebieska poświata na powierzchni naczynia to widoczna oznaka tej wyjątkowej ochrony. Powłoka DIAMOND jest odporna na ścieranie i zapewnia ochronę na długi czas – nawet do 12000 przetarć. Co więcej, na powierzchni naczynia nie powstają przebarwienia, nawet podczas gotowania „barwnych” potraw. Bez przywierania, bez szorowania BLACK CUBE to przede wszystkim niezwykle efektywna powłoka zapobiegająca przywieraniu. Jest to możliwe dzięki kompozycji złożonej z wypustek ze stali nierdzewnej i wklęsłej powierzchni pokrytej powłoką non-stick. W efekcie gotowanie staje się jeszcze łatwiejsze i przyjemniejsze, a czyszczenie zajmuje jeszcze mniej czasu, energii i wody. Zdrowo i dietetycznie Dzięki strukturze funkcyjnej umożliwiającej szybkie, równomierne rozprowadzanie ciepła oraz powłoce zapobiegającej przywieraniu przyrządzanie posiłków odbywa się przy użyciu niewielkiej ilości tłuszczu. Potrawy są smaczne i jednocześnie zdrowe, a do tego również mają mniej kalorii. Bez szkodliwych substancji Naczynia Kohersen powstają w trosce o zdrowie użytkowników, dlatego podczas gotowania do potraw nie przenikają szkodliwe substancje, tj. PFOA i PFOS. Wiele patelni i garnków posiada powłokę zapobiegającą przywieraniu, której uszkodzenie sprawia, że naczynie nie nadaje się już do użycia, gdyż do pokarmów przenikają wymienione powyżej szkodliwe związki, będące przyczynami chorób układu hormonalnego oraz chorób płuc.