Opis
Ptasi języczek Delikatny gatunek herbaty jaśminowej, w dosłownym tłumaczeniu oznacza końcówkę języka wróbla. Nazwa bierze się z kształtu drobnych listków przypominających właśnie języczek małego ptaszka. Que She Jian to wielonaparowa odmiana słynnej zielonej herbaty jaśminowej Moli Hua z prowincji Fujian. Polecamy Que She Jian na udane zaloty. Naturalnie aromatyzowana Herbata aromatyzowana naturalnie, poprzez wielokrotny kontakt liści herbaty ze świeżymi kwiatami i pąkami jaśminu, wielonaparowa. Ten sposób aromatyzowania herbaty wykonywany jest w Chinach i daje dużo lepszy efekt od dosypywania suszonych płatków jaśminu, z czym często można się spotkać. Łagodny smak jaśminu Drobne, ciemnozielone, płaskie listki, równomiernie zwinięte. Herbata jaśminowa ma kolor od żółtego do ochry. Przy odpowiednim zaparzeniu smak powinien być łagodny, bez goryczki. Zbyt mocny lub ostry smak nie jest pożądany w tej herbacie. Aromat jaśminu jest lekki i przyjemny, wręcz odurzający. Z lekka euforyczny napar pozostaje smaczny nawet w trzecim parzeniu.